Кращий кондитер споживчої кооперації 2016

День солодких шедеврів !

У справжнє свято для кооператорів області 15 вересня перетворився конкурс професійної майстерності. У намаганні досягти вищої оцінки принципового журі і стати кращим кондитером споживчої кооперації області в 2016р.

Відповідно до постанови правління Споживспілки, учасники конкурсу з’їхались щоб продемонструвати свою майстерність у навчально-виробниче підприємство Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту кафе «Меркурій». Одразу, після відкриття закладу, з самого ранку у святковій залі кафе копошились кращі кондитери системи та їх помічники. Не можна було не помітити хвилювань на обличчях керівників організацій та підприємств, кожен із них намагався внести свою часточку праці аби кращою була виставка кондитерських виробів його професіоналів. Серед учасників керівники та кондитери Волочиського, Городоцького, Дунаєвецького, Ізяславського, Славутського, Чемеровецького райспоживтовариств, Красилівської та Теофіпольської райспоживспілок, НВК «Меркурій» ХКТЕІ. Справжніми шедеврами стали вироби Дунаївчан, які вражали креативністю та естетичністю оформлення, високим ступенем складності приготування, з чим на відмінно справилися кондитери. Традиційні вироби з тіста, що демонструють споконвічні українські традиції – були основою виставки Городоцьких майстрів. Історія обласного центру, зокрема творчість Олександра Купріна, стала основою кондитерських виробів НВК «Меркурій» - шафранового кренделя та пирогів «Хмельницької осені», описаних у творах автора. У представників лісостепової зони (Славутських та Ізяславських майстрів) вражала тематика осінніх барвів та щедрих дарів природи рідного краю. Проте найголовніше, з чим погодилися всі учасники конкурсу – ріст професійної майстерності, відповідальності при підготовці до конкурсу, впровадження нових сучасних тематичних підходів, вдосконалення технології приготування. З виставкою виробів всіх представників ознайомилися члени педагогічного колективу інституту та коледжу, студенти, представники інших торговельних структур, колеги із Чернівецької Споживспілки. За підсумками конкурсу «Гран-прі» отримало Дунаєвецьке РайСТ (голова правління Тимчишин М.В., учасниця – Мельник Л.С.), 1 місце зайняло –Городоцьке РайСТ (голова правління Саврій Г.С., учасниця – Лісньовська Н.О.) 2 місце Волочиське РайСТ (голова правління Слободянюк В.В., учасниця – Пачковська С.С.) та Славутське РайСТ (голова правління Савчук В.Р., учасниця – Степлюк Т.В.), З місце зайняли - Ізяславське РайСТ (голова правління Грейман О.С., учасниця – Митрофанова В.П.) та Теофіпольська РСС (голова правління Літвінов А.А., учасниця – Ковальчук В.О.). В номінаціях: «За високий професіоналізм та креативність у кондитерському мистецтві» отримало НВК кафе «Меркурій» Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту (ректор інституту Коваль Л.М., керуюча кафе Гуцілюк Н.А., учасниця Доротюк Наталія Леонідівна), «За високий професіоналізм, вшанування українських традицій у кондитерському мистецтві» отримало Чемеровецьке РайСТ (голова правління Кравець В.В., учасник Дорош М.В.), ««За високий професіоналізм, вишуканість та сучасний стиль у кондитерському мистецтві» отримала Красилівська РСС (голова правління Ковальчук Р.В., учасниця Богачук С.В.). Переможці отримали від правління Споживспілки дипломи та цінні подарунки. Приємною несподіванкою для Волочиських представників було отримання і ще однієї відзнаки «Студентські симпатії» за рішенням студентської дегустаційної комісії. Наразі, правління Споживспілки працює над створенням кулінарної Ради із залученням фахівців, представників громадськості. Дунаєвецькі кондитери, що отримали відзнаку «Гран-прі», демонструватимуть свою майстерність на Всеукраїнському конкурсі у м. Черкаси, який пройде у жовтні 2016р.