Збори кооперативних організацій Хмельницької області


Вже майже настав кінець календарного року і це саме час для проведення звітньої кампанії райспоживтовариств та райспоживспілок Хмельницької області. На кожних зборах у всіх районах присутні д
елегати з’їздів, які заслуховували детальні звіти про роботу правління, підсумували роботу райспоживтовариств, райспоживспілок та їх підприємств за минулий рік та прийняли заходи щодо подальшого розвитку.

Присутнім на кожних зборах був голова правління Спілки споживчих товариств Хмельницької області - Філіпчук Віктор Ростиславович.

Він зокрема відмітив, що за останній рік відбулося багато змін державному рівні, а саме президентські і парламентські вибори, результатом яких став прихід до влади досить великої кількості осіб, що не були раніше пов’язані з політикою. Було прийнято ряд законів і підзаконних нормативно-правових актів, які внесли суттєві зміни в ведення бізнесу, судова реформа, перезавантаження державної служби тощо.

Впровадження реформ, постійні зніми законодавства, нестабільний курс державної валюти і інфляційні процеси в економіці значно ускладнюють діяльність організацій та підприємств споживчої кооперації.

Водночас підприємства галузі не знижували темпи розвитку та продовжували свою діяльність, незважаючи на негативні фактори та робили все необхідне, щоб не залишити населення без товарів та послуг. Завдяки прекрасним спеціалістам, мудрості поколінь і прогресивності молоді споживчі товариства не зупиняються на досягнутому та стараються запровадити новітні технології в веденні господарської діяльності.

Вдосконалюється  мережа  закладів  ресторанного  господарства не тільки в плані інтер’єру ресторанів та асортименту, а й якості обслуговування відвідувачів.

Нині в системі функціонує понад 767 магазинів та майже 110 закладів ресторанного господарства.

Вищі темпи росту роздрібного товарообороту забезпечили Волочиське, Кам’янець-Подільське, Славутське райспоживтовариства та Теофіпольська райспоживспілка. 

У ресторанному господарстві краще спрацювали Волочиське, Дунаєвецьке, Славутське, Старокостянтинівське, Чемеровецьке райспоживтовариства та Теофіпольська райспоживспілка.

У Волочиському, Городоцькому, Дунаєвецькому, Старокостянтинівському, Чемеровецькому райспоживтовариствах, Красилівській райспоживспілці забезпечено приріст обсягів виробництва власної продукції, а її питома вага у товарообороті галузі становить 85-93 % при загальному показнику по Споживспілці 74%.

У звітному періоді значна увага приділялась також технічному вдосконаленню кооперативних підприємств – встановленню торгового та технологічного  обладнання, елементів рекламного оформлення тощо.

Багато уваги приділяється удосконаленню роботи кооперативних ринків. Краще в цьому напрямку працюють кооперативні ринки Кам'янець-Подільського, Ізяславського, Полонського та Шепетівського районів.