Безпечність та якість продуктів в центрі уваги кооператорів

 

 В зв’язку з загальнообов’язковим запровадженням міжнародної системи аналізу факторів та контролю якості харчових продуктів правління Споживспілки ініціювало проведення тренінгу з цього питання для операторів ринку харчових продуктів. 

 

Спілка споживчих товариств області у числі перших провела тренінг по системі НАССР.


Реформи у сфері харчового законодавства торкнуться всіх операторів ринку харчових продуктів. Уже з вересня 2019 року на всіх малих потужностях повинна запрацювати система управління безпечністю харчових продуктів. Ця система є новою для України, тому навчання персоналу є дуже важливим для успішного проведення реформи. До того ж, навчання системі НАССР регламентується і нормативними документами, які визначають безпечність харчових продуктів.


З 2019 року вищий навчальний заклад Укркоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» розпочав серію тренінгів для операторів ринку системи споживчої кооперації.

 

 

 


7-8 лютого п.р відбувся дводенний тренінг на тему «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів».
У цьому заході прийняли участь голови правлінь райспоживспілок та райспоживтовариств, окремі інші керівники підприємств, від яких залежить дотримання вимог цього Закону у повсякденній роботі.


Тренінг провели декан факультету товарознавства торгівлі та маркетингу, кандидат технічних наук Аліна Сергіївна Ткаченко та викладач «Школи НАССР Полтавського університету економіки і торгівлі», яка має практичний досвід роботи у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Полтавській області - Катеринчук Наталія Миколаївна.


Під час тренінгу слухачі прослухали нові вимоги чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема обговорили нові правила проведення перевірок, систему штрафів та нове законодавство щодо маркування харчових продуктів.


Також, під час навчання були обговоренні та практично опрацьовані вимоги до програм-передумов.


Другий день тренінгу був присвячений аспектам впровадження системи НАССР на підприємствах.


Після тривалих дискусій, відповідей на численні запитання щодо вирішення питань, які виникають у практичній роботі та завершення Програми тренінгу, представники організацій та підприємств визначили конкретні об’єкти на яких першочергово будуть впроваджуватись вимоги законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів.


Учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати про проходження навчання.