Позитивні зміни відстежуються і в ресторанному господарстві, де з кожним роком більшає підприємств європейського рівня, які приваблюють відвідувачів сучасним дизайном, вишуканою подільською кухнею та високою культурою обслуговування. У цих підприємствах усі технологічні процеси модернізовано, обладнано енергозберігаючим устаткуванням, по сучасному умебльовані обідні та банкетні зали.

Пишаються кооператори ресторанами „Україна” (Славута),”Золотий колос” (Красилів), „Весна” (Городок), "Колос"(Волочиськ), "Танюша" (Кам’янець- Подільський). alt

У реконструйованих за європейськими стандартами підприємствах ресторанного господарства товарооборот збільшився у кілька разів.

У мальовничому містечку Ізяслав після осучаснення приваблює відвідувачів смачними фірмовими стравами та гарним обслуговуванням ресторан „Горинь”. alt

Приваблива „візитка” комерційного виробничо-заготівельного підприємства „Кам’янець-Подільський” місцевого районного споживчого товариства - осучаснене за європейськими стандартами кафе „Смакота”, де до послуг відвідувачів – вишуканий дизайн, бездоганний сервіс, багате меню, висока культура обслуговування, механізована роздавальна лінія дає можливість швидко обслужити клієнтів.

А кулінари кафе „Троянда” повертаючись до українських традицій смачно готують різноманітні страви в українській печі та радо зустрічають своїх відвідувачів. alt

Кооперативні кулінари, отже, чутливо реагують на виклики часу. То ще одна риса їх ринкової зрілості. Скажімо, у Чемеровецькому районному споживчому товаристві завершується реконструкція ресторану „Промінь”, а на першому поверсі цього ж комплексу вишуканим дизайном і сучасним сервісом зустрічає відвідувачів кафе, де встановлено механізовану лінію швидкого харчування. alt

У центрі Хмельницького приваблює відвідувачів кафе „Меркурій” торговельно-економічного інституту, де вишукані фірмові страви, зразкова культура обслуговування студентів та мешканців міста.

Неодноразово споживча кооперація Хмельччини обслуговувала високопосадовців України та урядові делегації. Кооператори предметніше займаються осучаснення інтер’єрів, оновленням сервісу підприємств ресторанного господарства, розміщених на автомагістралях загальнодержавного та місцевого значення.